Wat houdt het trimmen in (trimtechnieken)?

Ontwollen (specialisatie):

Dit is het verwijderen van de loszittende ondervacht. Ik werk met de was- en blaasmethode, welke op een vriendelijke manier de loszittende haren verwijderd. Deze behandeling is geschikt voor honden met een dubbele vacht zoals de Berner Sennen, Newfoundlander en de Golden Retriever. Maar ook voor de kortharige vachten, zoals Labradors, Beagles en Jack Russell Terriërs.

Plukken:

Bij ruwharige honden zoals bijvoorbeeld Jack Russels, Border Terriërs en honden met vergelijkbare vachten wordt de losse, dode bovenvacht in zijn geheel of gedeeltelijk (stripvacht) met de hand verwijderd. Gemiddeld komen ruwharige honden 2 tot 5 keer per jaar.

Inkorten van de vacht:

Dit is mogelijk door diverse technieken zoals effileren (speciaal getande / uitdun schaar), knippen met de rechte schaar en/of scheren. Bij scheren gebruik ik vaak opzetkammen zodat de vacht niet te kort wordt en enkel bij vachten die hierdoor geen nadelige gevolgen kunnen krijgen. Doorgroeiende vachten zoals die van de Doodles, Boomers, Maltezers, Shih Tzu’s en vergelijkbare vachten komen gemiddeld iedere 6 tot 12 weken.