Wat houdt het trimmen in (trimtechnieken)?

Ontwollen (specialisatie):

Dit is het verwijderen van de loszittende ondervacht. Wij werken met de was- en blaasmethode, welke op een vriendelijke manier de loszittende haren verwijderd. Deze behandeling is geschikt voor honden met een dubbele vacht zoals de Berner Sennen, Newfoundlander en de Golden Retriever. Maar ook voor de kortharige vachten, zoals Labradors, Beagles en Jack Russell Terriërs.

Plukken:

Bij ruwharige honden zoals bijvoorbeeld Jack Russels, Border Terriërs en honden met vergelijkbare vachten wordt de losse, dode bovenvacht in zijn geheel of gedeeltelijk (stripvacht) met de hand verwijderd. Gemiddeld zien wij ruwharige honden 2 tot 5 keer per jaar. Helaas nemen wij in verband met lichamelijke klachten enkel nog kleine plukhondjes aan en geen (middel)grote honden met een plukvacht.

Inkorten van de vacht:

Dit is mogelijk door diverse technieken zoals effileren (speciaal getande / uitdun schaar), knippen met de rechte schaar en/of scheren. Bij scheren gebruiken wij vaak opzetkammen zodat de vacht niet te kort wordt en enkel bij vachten die hierdoor geen nadelige gevolgen kunnen krijgen. Doorgroeiende vachten zoals die van de Doodles, Boomers, Maltezers, Shih Tzu’s en vergelijkbare vachten zien wij gemiddeld iedere 6 tot 12 weken.