Wanneer u als nieuwe klant bij mij in de trimsalon komt, mag de hond eerst even de omgeving verkennen en rondsnuffelen, terwijl wij uw gegevens invullen en de mogelijkheden en uw wensen bespreken.

Hierna gaat uw hond uitgebreid in bad. Alle honden worden twee keer gewassen met hoogwaardige producten. De eerste wasbeurt is in een reinigende shampoo, hierdoor wordt niet alleen de vacht goed schoon maar ook de huid. De tweede wasbeurt wordt aangepast aan de vacht van uw hond. De keuze bestaat uit een voedende, een verstevigende, een herstellende of een volumeshampoo. Hierbij wordt een bijbehorende conditioner toegevoegd voor de voeding van huid en vacht, waardoor de vacht langer en makkelijker te onderhouden is.

Na het wassen mag uw hond even bijkomen in een badjas of in de droogcabine (wat uw hond prettiger vind), alvorens hij wordt droog geblazen met de waterblazer. Dit om de spieren soepel te houden. U staat tenslotte ook niet graag twee uur stil op dezelfde plaats…

Met het wassen en droog blazen worden al veel haren uitgeblazen die er aan toe zijn om te verharen, de zogenoemde was – en blaasmethode, hierdoor worden de losse haren verwijderd zonder kammen en borstelen. Zo wordt de gezonde vacht niet beschadigd, waardoor de oorspronkelijke manier van verharing terug komt. Hierdoor zult u na een aantal behandelingen ook duidelijk verschil merken in de hoeveelheid haar die u in huis nog vindt en behoudt uw hond een mooie gezond glanzende vacht.

Wanneer de hond droog is wordt de rest van de behandeling toegepast, deze is afhankelijk van het ras van uw hond, de vachtconditie en uw wensen als eigenaar. Ook controleer ik bij elke trimbeurt het gebit en de oren en worden wanneer nodig de nagels geknipt.

Ik vind welzijn ontzettend belangrijk, dus mocht uw hond om wat voor reden dan ook (leeftijd, lichamelijk ongemak en/of angstig) een extra en/of langere pauze nodig hebben dan neem ik hiervoor ruim te tijd. Om die reden stuur ik ook altijd een berichtje of bel ik wanneer u uw hond weer mag ophalen, zo hebben wij alle tijd die uw hond nodig heeft voor een prettige trimbeurt!

Ik hoop dat ik u binnenkort ook kan verwelkomen in mijn trimsalon om mijn relaxte manier van werken uit te proberen!

Bent u benieuwd naar een aantal eindresultaten? Op mijn facebookpagina worden regelmatig foto’s en filmpjes geplaatst.